2016. ápr 14.

ArtWeek 2016 Budapest

írta: FullCult
ArtWeek 2016 Budapest

12745695_1090411047675642_8457048554830072421_n.jpg

 

BudapestArtWeek

Minden, ami képzőművészet!

Kedves cool-túrára vágyók, nem kell tovább keresgélniük. A jövő hét egésze rendelkezésre áll. Jobbnál jobb a program, és még csak szellemi gourmand-nak sem kell lenni ahhoz, hogy olyan rendezvénnyel találkozzunk, ami után csettinthetünk egy jó nagyot a nyelvünkkel, hogy ez aztán a kedvünkre való volt.

Egy jó nagy séta lesz ez, hétfőtől vasárnapig. Lesz itt halomban kiállítás megnyitó, különleges tárlatvezetés, galéria-túra. Performanszok, beszélgetések, nyitott műtermi napok, ismeretterjesztés, múzeumpedagógia.

A szervezők azt ígérik, hogy a nézőt kézen fogva vezetik át az egész rendezvényfolyamon. Egyik helyszínről a másikra. Bármikor lehet kapcsolódni, és kiszállni, semmi nem kötelező, de ajánlott.

Beköszön a rock & roll a Ludwigba, egyenesen a Künstlerhaus Bethanienből, mert van, aki ezt szereti… forrón.

A Műcsarnokban fotókiállítás, de nem ám akárhogy… láthatóvá válik, hogyan készül egy tárlat. Milyen a tökéletes rendezetlenség állapota közvetlenül a megnyitó előtt. Keveseknek adatik meg a kulisszák mögé kukkantani, most ezt is megtehetjük.

Műteremházak nyitják kapuikat a közönség előtt, hogy látható legyen az alkotás olvasztótégelye, és az azt szorgosan kavaró alkimista-művész.

Lotz-freskó alatt merenghetünk, kényelmesen heverészve a kupola alatt.

Szembe jöhet Vasarely, Kazimir Malevics, Vaszilij Kandinszkij, vagy Alekszandr Rodcsenko.

Kérdésekre kereshetjük együtt a választ:

Milyen hatással van környezetünk belső világunkra?

Mennyire lehet extrém egy tárgy jelenléte?

Képesek vagyunk-e érzékelni a „hétköznapi” különlegességeket?”

Művészek, művészettörténészek, esztéták, művészeti menedzserek majd két tucat galériában állnak rendelkezésre, segítenek megérteni, és befogadni a mérhetetlen vizuális csemegét.

És ez még csak Budapest. Szentendrén hasonlóan mértéktelenül habzsolhatjuk a művészetet. Programot ígér a Ferenczy Múzeumi Centrum, elindulhatunk a „Világ közepe” felé és lesz hozzá „Bőrönd utazóknak”, miközben a „Lebontott mozdulatok” is szerepet játszanak, hogy a Duna-korzón aztán neki veselkedhessünk egy Guinnes-kísérletnek.

Előttünk áll egy hét, amire nem kell programot szervezni, csak válogatni kell a sok közül.

 

 

Szólj hozzá