2016. aug 09.

Fukui Yusuke - Napló

írta: FullCult
Fukui Yusuke - Napló

nevtelen.jpg

Napló címmel Fukui Yusuke munkáiból nyílt kiállítás a b24 Galériában 2016. augusztus 9-én.

A b24 Galériában megvalósuló egyéni kiállítás a japán születésű, de több évtizede Magyarországon élő Fukui Yusuke tus alkotásai közül mutat be egy jelentős válogatást. Fukui „SUMI-E” (tusfestészet) sorozatán 1998 óta folyamatosan dolgozik, amelyet saját vizuális naplóként is értelmez.
A műtárgyegyüttes közel 2000 munkát tartalmaz idáig, amelyek láncszerűen kapcsolódnak össze és a legkülönfélébb absztrakt festészeti megközelítések jelennek meg a művész által használt különleges papírokon.

A sorozat kisebb-nagyobb számú szériákból áll össze, melyek minden egyes darabja egyszeri és megismételhetetlen. A galéria három terében látható installatív kiállításkép egy olyan kísérletet mutat be, amely azt vizsgálja, hogyan viselkednek az individuális alkotások csoportban, szorosan vagy absztrakt módon elrendezve. Egy aktuális és izgalmas metszeten keresztül ismerheti meg a néző azt a vizuális kifejezésmódot, amelyet az európai és ázsiai kultúra egyaránt jellemez a művész élettörténetének köszönhetően.

A kiállítást Áfra János költő, szerkesztő nyitotta meg.

A kiállítás 2016. szeptember 17-ig látogatható keddtől szombatig 10 és 18 óra között.

b24 Galéria4024 Debrecen, Batthyány utca 24.

 

Szólj hozzá

galéria képek kiállítás festészet Kiállítás Művészet Festmény Tárlat Absztrakt