2017. nov 21.

Konstellációk

írta: FullCult
Konstellációk

Matéria Művészeti Társaság kiállítása

"... az anyag nem puszta közvetítő, hanem a műalkotás közvetlen tanúja,

a szellemivel szétválaszthatatlanul összeolvadó elem. "

(Fülep Lajos)

24677104848_ce32312864_m.jpg 

A veszprémi Csikász Galéria ad otthont a MMT kiállításának. A kiállítók: Baksa József, Bátai Sándor, Birkás István, Budaházi Tibor, Dréher János, Gáll Ádám, Haraszty István, Hérics Nándor, Mazalin Natália, M. Novák András, Serényi H. Zsigmond, Székács Zoltán, Tölg-Molnár Zoltán, Záborszky Gábor.

A kiállítókat összekötő kapocs, hogy "gondolataik a matériában, mint kifejező eszközben inkarnálódnak: az enyésző földtől a fémen, a fán, a textilen, a papíron a vakolaton a festéken át, az üvegbe zárt vényig."

A kiállítók anyaghasználatát és faktúrahatásait tekintve négy különálló irányról beszélhetünk: a vakolásos technikával készült művekről, a festékanyagok, vastag, mély rétegekben megjelenítőkről,  a különféle anyagok és technikák minimalista, és konceptualista felfogású használatáról, és a modern fogyasztói társadalom használt tárgyaiból, hulladékaiból összeálló, mintegy recickled művekről.

Ha művészeti irányokban szeretnénk kifejezni a kiállított műveket, találkozhatunk, absztrakt expresszionizmussal, geometrikus látványvilággal, gesztusfestészettel, kinetikus művészeti törekvésekkel, itt-ott akár pop-art-tal is.

A kiállítás 2017 november 30-ig látogatható.

 

 

Szólj hozzá

galéria képek plasztika kiállítás alkotás művészet festészet Kiállítás Művészet Festmény Tárlat Absztrakt