FullCult

Kulturális országjáró blog

2017. dec 09.

Volt egyszer egy Néprajzi múzeum

írta: Fátrai
Volt egyszer egy Néprajzi múzeum

2017 december 3-án bezárták a Néprajzi Múzeumot. Kifogás, nyafogás persze most is van. Modernebb épületbe, meg újabba is fog költözni. És megfogalmazódik a tudat rejtekén pár kérdés.

Miért is a múzeum költözik? Egy hozzá illő, reprezentatív épületből, egy ki tudja mikor (lesz-e egyáltalán ilyen) elkészülő kocka épületbe, vagy ami rosszabb, egy támogatott, dédelgetett építész lázálmába?

dsc08407.JPG

Miért a talárosoknak kell a boldog békeidők kivagyiságával, bő lajbiban róni a márványt a freskók alatt? Nem nekik kellene egy irodaépületet felrántani inkább? Visszatérünk a "nagyságos tekintetes ánti" világba? Ez a cél?

A felvételek az utolsó napon készültek.

Tovább Szólj hozzá

vélemény galéria kiállítás művészet Kiállítás Művészet Néprajzi Múzeum Érdekesség Tárlat

2017. dec 02.

Sipos Ágnes (Áfonya) kiállítása

írta: Fátrai
Sipos Ágnes (Áfonya) kiállítása

Festmények a pizzázó falán

dsc08250_k.jpg

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy milyen időszerű a hegy és Mohamed kapcsolatáról értekező mondás. A vizuális művelődés minden lépcsőfoka fontos, és fontos az is, hogy a látvány eljusson a fogyasztókhoz. A fenti esemény minden szempontból ilyen. A fogyasztók fogyasztani mennek a pizzériába, és közben a szemükkel is táplálékhoz jutnak. Szigorúan a "magas művészet" kritériumait figyelembe véve a falakon függő alkotások nem tartoznak ebbe a körbe. Azonban a küldetés, amelynek részévé válnak, jelentőségüket mindenképpen megnöveli.

A stílusok és témák kavarognak. A kiállítás nem egységes, inkább bemutató jellegű - "ezt is tudom". Ebből is, abból is kis ízelítő. Női portrék, kis Pop-Art, némi mesevilággal ...

Tovább Szólj hozzá

vélemény kritika galéria képek kiállítás alkotás művészet festészet Kiállítás Művészet Pizzica Festmény Sipos Ágnes (Áfonya)

süti beállítások módosítása