2018. máj 01.

Tavasz, ébredés, szerelem

írta: Fátrai
Tavasz, ébredés, szerelem

Spring, Awakening, Love

A Havas Művészeti Ügynökség és Galéria nagyszabású csoportos kiállítást szervezett a Hotel Nemzeti Budapest termeiben.

"A Havas Művészeti Ügynökség és Galéria / Havas Art Agency and Gallery a mai magyar kortárs festőművészek kiválóságainak alkotásaiból nyújt magas minőségű válogatást, vagyis Galériánkban a hazai kortárs művészek festményeinek “crem de la crem” válogatását mutatjuk be és egyben kínáljuk megvételre, - mely kínálati bázist és alkotóink létszámát céljainkkal összhangban folyamatosan bővíteni fogjuk."

muveszeti_ugynokseg_es_galeria.png

A kiállításon, ahogy a cím megelőlegezi, igen színes festményeket mutatnak be az alkotók. A témaválasztás vegyes, a technikai megoldások, a színkezelés változatos. Azonban minden önszerveződő amatőr - a szó jó értelemben vett, művészeti diploma nélküli jelentésével - kezdeményezés támogatandó. Az autodidakta alkotók, legyen művészetük színvonala akár kimagasló, nehezen boldogulnak a bemutatkozásukkal, menedzselésükkel kapcsolatos teendőkkel. Épp, ahogy elődeik a múlt század elején. Azt nem szabad elfelejteni, hogy a ma is ismert és ünnepelt művészek között szép számmal akadnak önerőből, befejezett iskolai tanulmányok nélkül  is a csúcsra érő alkotók. Épp ezért fontos, minden tárlat, ahol a kortárs amatőr művészek mutatják meg, hol tartanak a művészetük képzeletbeli lépcsőin, mennyit szándékoznak még kaptatni, van-e hova fejlődni. Mert fejlődni mindig van hova. Az, aki megáll, be is fejezte a pályafutását.

A falakon jól megférnek a realista és az absztrakt stílusok, a naív és a klasszikus ábrázolásmódok, a finom árnyalatú színkeverések, a harsány, expresszív hatásokkal.

A Hotel Nemzeti Budapest igazán nemes gesztussal állt a miskolci művészek mögé, és ad teret a számos, valóban figyelemre méltó mű bemutatásának.

A kiállítás megnyitó magas színvonalon kapcsolta a vizuális művészetet a zenét és az irodalmat. E három művészeti ág szorosan kapcsolódik egymáshoz, inspirációt merít és ad egymásnak.

Szólj hozzá

zene vélemény kritika galéria képek kiállítás alkotás művészet kortárs szín műtárgy Kiállítás Művészet figurális Hotel Nemzeti Budapest Tárlat Absztrakt Suhaj Zoltán művészet művészeti piac Havas Art Jávorka Csaba Dr. Havas Csilla